Historik

Här kan du läsa om de föreställningar och konserter som har varit. Det är rätt mycket vi har hunnit med!

Våren 2022

Amiralens storband

Äntligen, säger vi till det 17 man starka Amiralens Storband som precis har fyllt 50 år. Nu är den pigga och livskraftiga 50-åringen här! De bjuder på härlig storbandsjazz tillsammans med de två vokalisterna Rosa Rydberg och Petri Soikkeli. Presentatör: Jan Olsson (Jolson)

OBS! Datumändring till Fredag 22 april 2022  kl.19.00 Medborgarhuset i StaffanstorpDead or alive – balladen om Kate Warne med Malmö opera

Se fantastiska Sara Lehmann och Oscar Pierrou Lindén i huvudrollerna i den nyskrivna musikalen, baserad på verkliga händelser, om världens första kvinnliga detektiv, Kate Warne. År 1856 fick Kate, som nybliven änka bara 23 år gammal, anställning på Pinketon National Detective Agency i Chicago. I en tid då det var otänkbart att en kvinna jobbade som deckare lyckades hon få ägaren att inse att hon kunde komma åt information ingen man skulle lyckas med. Han kom aldrig att ångra sig. Kate Warne blev hans bästa agent och lyckades bl.a. stoppa det första mordförsöket på Abraham Lincoln.

Söndag 13 mars 2022  kl. 17.00 på Medborgarhuset i Staffanstorp


Årsmöte med underhållning av sopranen Elin Eriksson med pianist

En lyrisk sopran

Elin Eriksson förtrollade oss med sin sång när Malmö Opera hade sin säsongspresentation här i Staffanstorp i höstas. Elin är en lyrisk sopran med rötterna i Lund, utbildad vid Musikhögskolorna i Piteå och Malmö och nu på Malmö Opera Academy. Hon är en flitigt anlitad konsertsångerska med många stora verk på sin repertoar.

Torsdag 24 mars 2022  kl. 19.00 på S:t Staffans församlingsgård i Staffanstorp

Musikalen ”Såsom i himmelen” på Malmö Opera

Musikalen, med musik av hitmakaren Fredrik Kempe, är baserad på Kay Pollacks älskade film om den hyllade dirigenten Daniel Daréus som återvänder till sin norrländska by. Han övertalas att leda kyrkokören och drabbas också av den stora kärleken.

Bussen avgår från f.d. järnvägsstationen i Staffanstorp kl. 18.00.

Tisdag 3 maj 2022

I samarbete med PRO


Hasse Andersson och Monica Forsberg

En riktigt nostalgisk eftermiddag speciellt för Staffanstorp! Hasse och Monica sjunger, spelar och berättar historier från sina många år med turnéer över hela landet, den egna TV-showen Hasses lada, Melodifestivalen och mycket annat. Sång, musik och skratt alltså!

LÖRDAG 21 MAJ 2022  kl. 15.00 på Medborgarhuset i Staffanstorp


Teaterresa in till musikalen ”Så som i himmelen” på Malmö Opera

Musikalen, med musik av hitmakaren Fredrik Kempe, är baserad på Kay Pollacks älskade film om den hyllade dirigenten Daniel Daréus som återvänder till sin norrländska by. Han övertalas att leda kyrkokören och drabbas också av den stora kärleken.

Tisdag 3 maj 2022

I samarbete med PRO


Det stora oväsendet

En riktigt burlesk fars om häxor, präster och gycklare som levereras av Malmö Opera från ett lastbilsflak som byggts om till teatervagn! Manusförfattare är Rickard Söderberg. Det blir en resa tillbaka i tiden, till ett samhälle som skakades av vad som kallas ”det stora oväsendet”, en masshysteri där människor pekade ut varandra som häxor för att skydda sig själva. Kom på premiären som även detta år är i just Staffanstorp!

Lördag 4 juni 2022  kl. 14.00 på City Gross parkering i Staffanstorp
Fri entré!


Hösten 2021

Årsmöte
Dubbelquartetten Oktopuss underhåller

Årsmöteshandlingar finns på Rådhuset i Staffanstorp och på Hjärups bibliotek från 2021-08-19. Kallelsen har gått ut i medlemsbladet 2021-05-23.

Torsdag 2 september kl.19.00 S:t Staffans församlingsgård i Staffanstorp

Biljettpris: Gratis för medlemmar, scenpass 80 kr, ej medlem 110 kr


Två tenorer på turné!

Tva tenorer
Foto: Johan Sundell

Johan Palmqvist och Staffan Lindberg presenterar Malmö Operas spännande säsong 2021/22. Tillsammans med vår mastersstudent, sopranen Elin Eriksson och pianisten Annika Bjelk ger de sig nu ut i Skåne för att presentera säsongen 2021 / 22 med en underhållande och informativ föreställning i musikteater-konstens tecken.”

Eftermiddagen innehåller bel cantoopera, trallvänlig
musikal, en gnutta dansbandsschlager, nyskriven musik m.m.

Söndag 12 september kl.15.00Medborgarhuset i Staffanstorp

Biljettpris: Medlem 80 kr, ej medlem 120 kr, studerande under 26 år, 60 kr


Henrik Widegren & Verklighetens Folk

Tredje gången gillt, hoppas vi, för en kväll med den populäre Lundaläkaren tillsammans med ”världens enda och bästa villapopband”. I våras släpptes albumet Öron-näsa-halsgodis. Vad sägs om ”Antivaxxarens visa” och ”Jag är snygg på röntgen”!

Fredag 1 oktober kl.19.00 Medborgarhuset i Staffanstorp

Biljettpris: Medlem 200 kr, ej medlem 250 kr, studerande under 26 år 60 kr.


Claes Månsson och Ola Hedén i Sådan far

Foto: Klara G

En varm komedi med familjära förvecklingar med den kände TV-profilen Claes Månsson som spelar pappa Einar. Sonen Göran spelas av Ola Hedén.
En oemotståndlig soppa som doftar vemod, kärlek och försoning. En stund i livet som det är lika bra att skratta åt!

Fredag 22 oktober kl.19.00 Medborgarhuset i Staffanstorp

Biljettpris: Medlem 180 kr, ej medlem 230 kr studerande under 26 år 60 kr


Musikteaterns starka kvinnoporträtt –
från Lady Macbeth till Coco Chanel

Lasse Walldov, som kan allt och lite till om opera, operett och musikal, berättar inför Malmö Operas turnéföreställning, Det går an, som ges i Staffanstorp den 20 november.

Måndag 15 november kl.19.00 Medborgarhuset i Staffanstorp

Biljettpris: Fri entré för våra medlemmar, övriga 30 kr.


Malmö Operas turnéföreställning Det går an

Foto: Charlotte T Strömwall Illustration Lotta Heinegård

Operan bygger på C J L Almqvists roman med samma namn. Boken
väckte en enorm skandal när den kom ut 1839. Inte för den charmiga kärlekshistorien mellan Sara och Albert utan för angreppet på äktenskapet som institution. Är Sara som självständig glasmästardotter beredd att ge upp sitt yrke och sin frihet för att bli Alberts fru?

Medverkande: Magdalena Risberg, Richard Hamrin, Emma Lyrén med flera.

Lördag 20 november kl.18.00 Medborgarhuset i Staffanstorp

Biljettpris: Medlem 180 kr, ej medlem 230 kr studerande under 26 år, 60 kr
Pausservering bokas via biljettombuden.


Våren 2021

Mellan den 16 mars 2020 – 12 augusti 2021 var alla föreställningar inställda pga pandemin.


Hösten 2020

Förvandlingar i helvetet

Malmö Opera tar oss med till dödsriket i denna absurda fars med Mephisto som bestämt sig för att bli snäll! En mördare och en ateist dyker upp och de är inte överens om någonting, inte ens om var de är. Det är uppsluppet och färgstarkt, snabbt och roligt, jazz och cabaret.

Musik: Isabelle Aboulker
Libretto: Jean-Pierre Vaguer
Medverkande: Tor Lind, Hanna Fritzson, Teresia Bokor, Linnea Andreassen
Orkester: Martin Hellström, Lars Ljungberg & Ola Denward

SÖNDAG 16 AUGUSTI 2020 KL. 17.00


”Dream a little dream of me”

Skådespelerskan och sångerskan Olivia Stevens samt pianisten Samuel Skönberg bjuder på en kväll med italiensk smörsång, smäktande fransk chanson och allsång med publiken. Vi utlovar en fartfylld föreställning som lockar till skratt, gråt och igenkänning.

FREDAG 11 SEPTEMBER KL. 19.00


Musikal- teater- och operaafton

Medverkande: Suzanne Flink, sopran, Jonas Samuelsson, baryton & Magnus Gilljam, piano. Du har garanterat sett och hört dessa begåvade sångare ur Malmö Operas kör. Ikväll tar de oss med på en magisk resa genom de olika uppsättningar som Malmö Opera presenterar 2020/2021. Efter paus fortsätter den musikaliska resan och då medverkar Louise Anderasp, sång och Erik Kirsten Olsson, piano.

ONSDAG 16 SEPTEMBER KL. 19.00


En musikalisk show med Caroline Wennergren

Foto: Richard Frantzén

Caroline älskar swingjazz, har medverkat i Melodifestivalen och kom tvåa som Ella Fitzgerald i Sikta mot stjärnorna. I eftermiddag blir det rena kaffekalaset med låtar som inspirerats av bl.a. jitterbuggar, drömmar och sirapskakor. Caroline har med sig buktalardockan Leroy Armstrong som också ”sjunger” flera gamla swinglåtar.

LÖRDAG 3 OKTOBER KL. 15.00


Säsongens första teaterresa! Funny Girl
– med Sanna Nielsen med flera

SÖNDAG 18 OKTOBER


Cosi fan tutte – föredrag med Lars Walldov

Ni som lyssnat på Lars Walldov tidigare vet att han kan allt och lite till om opera och musikal. En gång i tiden betraktades Mozarts Cosi fan tutte nästan som ett misslyckande. Idag är den upphöjd till samma höga nivå som Don Juan Figaros bröllop och Trollflöjten. Kom och inspireras inför föreställningen som ges i Staffanstorp senare i november.

MÅNDAG 9 NOVEMBER KL. 19.00


Cosi fan tutte – av den där Mozart

En nyöversatt klassiker och med unga operasångare på scenen! Det är komedi och äkta känsla i Mozarts spralliga kärleks- och snedsprångsopera som handlar om unga människors ombytlighet, kärlekens osäkerhet och om hur lättpåverkade vi är. Mozart förstås, men på ett nytt sätt!

FREDAG 20 NOVEMBER KL. 19.00


Säsongens andra teaterresa! Jul på Operan

TISDAG 17 DECEMBER


Amiralens storband

Det sjutton man starka Amiralens storband är i allra högsta grad still going strong. Nästa år firar detta eminenta storband sitt 50-årsjubileum. Mer information i vårens program. Biljettbokning och ev beställning av något att äta och dricka under konserten görs via biljettombuden. I övrigt, se pausservering nedan.

FREDAG 29 JANUARI 2021 KL. 19.00


Våren 2020

Jazzcafé med Swingbandet

Swingbandet från Malmö med vokalist framför gamla godingar som vi gärna lyssnar på. Vad sägs om I can’t give you anything but love, Stars fell on Alabama och Embraceable you, bara för att nämna några av alla de låtar som kommer att värma oss denna januarikväll.

I bandet, som har spelat ihop sedan 1960-talet ingår Bo Nilsson, klarinett, Bengt Ahlcrona, vibrafon, Bob Stalin, piano, Dennis Johnsson, gitarr, Anders Rudnert, kontrabas, Nisse O Månsson, trummor samt en vokalist.

FREDAG 24 JANUARI 2020 KL. 19.00
Biljettpris:
Medlem: 180 kr
Ej medlem: 230 kr
Studerande under 26 år: 50 kr
Lokal: Medborgarhuset i Staffanstorp, Blekingevägen 1.


Den 7 februari kommer vi att genomföra föreställningen ”Rapport från verklighten” som är en humoristisk talkshow istället för Dansa med mig.

Rapport från verkligheten är en musikalisk föreställning i talkshow- format om att vara kvinna mitt i livet. Tre kvinnor i olika åldrar med olika liv och bakgrunder. Som jazzmusiker, skådespelare och artist/sjuksköterska , fru, mor, barnlös och mormor berättar de om att vara kvinna mitt i livet.
ROLIGT, TÄNKVÄRT OCH MED STOR VÄRME!
Femmes Totales fick stående ovationer vid premiären och högsta betyg av pressen!
Den är sevärd även för män som vill förgylla en kväll med humor och skratt.

FREDAGEN DEN 7 FEBRUARI 2020 KL. 19.00
Biljettpris: Medlem: 190 kr
Ej medlem: 240 kr
Studerande under 26 år: 60 kr.
Lokal:
Medborgarhuset i Staffanstorp, Blekingevägen 1.


Om Jacques Offenbach och vild can-can

Föreläsning med Lars Walldov

Lars Walldov berättar om den förste riktigt store operettkungen Jacques Offenbach och ger många musikaliska exempel från Orfeus i underjorden. Allt avslutas med en vild can-can!

Söndag 23 februari kl.16.00 i Medborgarhuset i Staffanstorp.
Fri entré för er som deltar i teaterresan till Malmö Opera den 3 mars, 50 kr för övriga.


TEATERRESA – Orfeus i underjorden med bl.a Loa Falkman

Teaterresa till Malmö Opera och Offenbachs operett.

TISDAGEN DEN 3 MARS 2020

Orfeus i underjorden med Loa Falkman, Marianne Mörck och Rickard Söderberg

Teaterresa till Malmö Opera och Offenbachs operett

TISDAG DEN 3 MARS KL. 17.30 (avgår bussen)

Följ med till Malmö Opera och se denna kända operett i en härligt galen uppsättning med bl.a. Loa Falkman, Marianne Mörck och Rickard Söderberg. Orfeus i underjorden bygger på den grekiska myten om Orfeus som måste ner i dödsriket för att hämta hem sin älskade Eurydike. Vi får se hur det går med det! Men till skillnad från det sömniga Olympen är det fest och glam i helvetet. Offenbachs ”vågade” musik till festen i helvetet, kom att bli berömd som ”can-can-musik”.

Biljettpris: 680 kr inklusive resa.


Musiken är inspirerad av 70-talets androgyna glamrockscen och den tidiga punken, av artister som David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Debbie Harry och John Lennon.

Regisserar gör Dritëro Kasapi, som också är teaterchef på Riksteatern.


Sensommar, hösten och vintern 2019

Musikal från ett lastbilsflak i Staffanstorp

Musikalartisterna Sara Lehmann, Oscar Pierrou Lindén och Michael Jansson är tre fullfjädrade underhållare som många känner igen från Malmö Opera. De har senast setts i Matilda the Musical och West Side Story och tillsammans med musiker bjuder de på musikalpärlor och favoritlåtar från lastbilsflaket.

SÖNDAG 11 AUGUSTI 2019 kl. 17.00
Plats: CityGross parkering, Klågerupsvägen 1 i Staffanstorp
Malmö Opera på lastbil genomförs med stöd av Sparbanksstiftelsen Finn.
Biljettpris: Gratis
Missa inte detta gratisarrangemang!


Picknickkonsert under stjärnorna

Jazzkväll med Anna Pauline, sång, den internationellt kände jazzpianisten Mattias Nilsson, piano, David Andersson, bas och Roger Berg, trummor.

Anna Pauline är en jazzsångerska och låtskrivare som sjunger direkt från hjärtat. Anna Pauline har uppträtt med Peps Persson, Viktoria Tolstoy, Nils Landgren, Siw Malmqvist, Papa Bue’s Viking Jazzband, Gunhild Carling och många andra.

“Klar, behaglig sångröst och vinnande, direkt attityd gör Anna Pauline svår att motstå.”
Sven Bjerstedt, Ystads Allehanda

Staffanstorps Musikskolas Storband, SMS, inleder kvällen.

Tag med egen stol och fika.

FREDAGEN DEN 30 AUGUSTI 2019 KL. 19.00


Kickoff med Malmö Opera

Malmö Operas kickoff är betydligt mer än bara en presentation av den kommande säsongen!

Solisterna Emma Lyrén Fernandez och Conny Thimander tar oss med på en musikalisk och magisk resa genom de olika uppsättningar som Malmö Opera sätter upp jubileumssäsongen 2019/20.
Emma Lyrén Fernandez är anställd solist på Malmö Opera och har gjort roller i ett stort antal operor och musikaler: Jesus Christ Superstar, Madame Butterfly, La Traviata och många fler.
Conny Thimander är en återkommande gästsolist på Malmö Opera. Han har gjort roller i Aniara, Madame Butterfly, Carmen m.m.

TISDAGEN DEN 10 SEPTEMBER 2019 KL. 19.00


Premiär i Staffanstorp: Jubileum och Allsång!

Malmö Operas stora turnerande jubileumsföreställning ” Jubileum och Allsång” med bl. a. Rickard Söderberg har sin premiär i Staffanstorp!

När operahuset fyller 75 år vill Malmö Opera fira i hela Skåne. Den folkkäre tenoren Rickard Söderberg åker på Jubileums- & allsångsturné och låter hela Skåne sjunga med i några av de stora musikallåtarna, de pampigaste operakörerna och de mest kän- da visorna som framförts under teaterns sju decennier långa repertoar.

Med sig på turnén har han operasångarna Elisabet Einarsdottir, Caspar Engdahl, Kris- tine Nowlain och Saara Rauvala, som går andra året på Malmö Opera Academy.*

* Malmö Opera Academy är en tvåårig Masterutbildning med studier förlagda på Malmö Opera och Musikhögskolan i Malmö.

Konferencier och sång: Rickard Söderberg
Orkester: Annika Bjelk, piano och Hanna Remle, oboe

LÖRDAGEN DEN 28 SEPTEMBER 2019 KL. 19.00


Guys and Dolls

Söndagen den 13 oktober avgår Teaterbussen går till Kristianstad Teater och musikalen Guys and Dolls.
Läs mer här om säsongens teaterresa.

 


Staffanstorps Teaterförening – 40 år!

Jubileumsföreställningar för alla åldrar: Konferencier: Walter Johansson
Söndagen den 27 oktober 

Smått och gott för barn och familj
13.30- 14.20 Cirkus Saga med ”Kom hit!”
En finurlig och rolig nycirkusföreställning som kombinerar livemusik med högtflygande cirkuskonster och publikinteraktion. Akrobatik och jonglering – ett riktigt cirkusäventyr för hela familjen.

14.20 – 15.00 Paus med cirkusskola, saft och popkorn

15.00 – 15.30 Barn- och familjeprogram med Dinos Orkester Eva och Dan Svensson spelar och sjunger tillsammans med hela familjen.

Kl.15.30 – 15.45 Godisregen

Smått och gott för vuxenpubliken

17.00 – 18.00 Tårtkalas till musik av elever från Staffanstorps Musikskola

18.00- 19.45 Viktoria Tolstoy (inkl. kort paus)
Viktoria Tolstoy är en av våra allra främsta och internationellt mest hyllade jazzmusiker. Hon har samarbetat med Svante Thures- son, Putte Wickman, Arne Domnerus, Nils Landgren och många andra. Viktoria Tolstoy kommer till Staffanstorp tillsammans med den fenomenale gitarristen Krister Jonsson. Möt två fantastiska musiker som tänjer på gränserna och skapar ett unikt sound.

19.50 – 20.30 Henrik Widegren med ”Sjuka sånger”
Lyssna på den populäre Lundaläkaren, känd från bl.a. ”Fråga Lund”. ”Det finns tusen sånger om kärlek, men ingen om tolvfingertarmen”. Henrik Widegren har släppt tre album med sånger om sjukvård och sjuk vård: Sjuka sånger, Absolute Landsting 2 och Du är inte frisk. Du är bara inte tillräckligt undersökt.

20.30 – 21.00 Paus med förfriskningar och tilltugg, pris enligt prislista.

21.00 – ?? Ulf ”Masken” Andersson Band med ”Musik ska byggas utav glädje”
Det uttrycket gäller i allra högsta grad Ulf ”Masken” Andersson. Tillsammans med fyra skickliga musikaliska compadres blir det ikväll en blandning av låtar från olika stilar. Allt från svängig old school rock’n’roll till soul, country och blues. Självklart blir det också plats för lite svenskt och danskt. Dessutom blir det (garanterat) också utrymme för en och annan mer eller mindre sann nostalgisk skröna!
Medverkande: Ulf ”Masken” Andersson, sång & ukulele, Fredrik ”Figge” Savbrant, gitarr, keyboard, ukulele & körsång, Per ”Padde” Almlund, bas, körsång, Steve Grahn, gitarr, körsång, Mattias Samuelsson, trummor.

FÖR DEN VUXNARE PUBLIKEN.


Selfie – en skev självbild! med komikern Martin Svensson

Komikern Martin Svensson fortsätter att gräva där han står, med igenkänning och värme. Nu har han hunnit bli 55+ och kan omöjligt förstå det. Han vet ju knappt vad han ska bli när han blir stor! Hur uppfattar vi oss själva och hur vill vi uppfatta oss själva?
En föreställning med massor av skratt och igenkänning, sånger och finurligheter i Martin Svenssons anda. Komikern Martin Svensson gjorde succé med ”Femtio, frånskild och förvånad”.
Medverkande: MartinSvensson, komiker, Arja Jantunen, musiker.

Publikreaktioner:
”Jag har aldrig skrattat så i hela mitt liv” – – –

”Samma klass som Hasse och Tage”

Pausservering

SÖNDAG DEN 17 NOVEMBER KL. 16.00


Jazzcafé med Swingbandet

Swingbandet från Malmö med vokalist framför gamla godingar som vi gärna lyssnar på. Vad sägs om I can’t give you anything but love, Stars fell on Alabama och Embraceable you bara för att nämna några av alla de låtar som kommer att värma oss denna januarikväll.

FREDAG 24 JANUARI 2020 kl. 19.00

Våren 2019

Ted Gärdestad
– en berättelse om sångerna och livet

Recensenter och publik är entusiastiska! Ensemblen har fått stående ovationer vid sina mer än 250 föreställningar runt om i landet. Så blir det förstås i Staffanstorp också!

Med hjälp av Kenneth Gärdestads personliga berättelser hyllar Erik Winqvist, Simon Forsman och Tobias Grenholm en av våra största artister på ett både personligt och inlevelsefullt sätt.

Ted Gärdestad gick bort alldeles för tidigt, men hans och brodern Kenneths sånger lever kvar. Vi känner alla till dessa fantastiska sånger som Sol, vind och vatten, För kärlekens skull, Himlen är oskyldigt blå, Jag vill ha en egen måne och många andra.

SÖNDAG 27 JANUARI 2019 kl. 16.00
Lokal: S:t Staffans församlingsgård
Biljettpris: 190:-, ej medlem 240:-, ungdom 50:-
Speltid: Drygt 2 timar inklusive paus.


Jazzcafé med Double O´ Seven

Favorit i repris!

En av Malmös mest populära tradjazzorkestrar kommer på begäran tillbaka till Staffanstorp!

Förra gången Double O’ Seven Jazzband var i Staffanstorp drog de fullt hus till konsthallen. Det var svårt att sitta still när bandet drog igång Blueberry hill, Dinah, Down by the riverside och många andra godbitar. När Double O’ Seven Jazzband avslutade med We’ll meet again instämde hela publiken. Så välkomna tillbaka Double O’ Seven och välkomna både gamla och nya tradjazzälskare!

FREDAGEN DEN 15 FEBRUARI 2019 KL. 19.00
Lokal: Vesum (f d hörsalen i gamla biblioteket)
Biljettpris: 180:-, ej medlem: 230:-, ungdom: 50:-
Speltid: Ca 2 timmar inklusive paus.


Soppteater i Staffanstorp!

Tjechovs pjäs Frieriet utspelar sig på ett ryskt värdshus. Det doftar av god mat och värdens dotter börjar servera maten medan värdshusvärden säljer hembränt i smyg. In träder grannen för att fria!
Men det blir förstås en massa förvecklingar och rallarsvingar. När pauskaffet är urdrucket och de älskande från första akten som bäst försöker ta kål på varandra kommer värdshusvärdens bror för att hålla en föreläsning om vådan av bruket av tobak.

En succéföreställning med Panikteatern från Uppsala.

SÖNDAGEN DEN 3 MARS 2019 KL. 13.00
Lokal: Vesum (f d hörsalen i gamla biblioteket)
Biljettpris: 180:-, ej medlem:230:-, ungdom:50:-
Speltid: Ca 2 timmar inklusive paus.


Kallelse till årsmöte

Staffanstorps egen ståuppare Sandra Westin underhåller före årsmötet. Hon skämtar friskt om sig själv och sin familj som består av man och tre barn.

Sandra skämtar också om sådant som man känner till, att ta sin egen tillvaro som referent, då vet man vad man talar om och blir mer trovärdig. Därför bygger Sandra mycket av sina skämt på sin familj, hur det är att vara trebarnsmamma och alla de problem som kan uppstå när man ska hinna packa skolväskor, skjutsa till träningar, förhöra läxor och mycket mer.

Det blir också många skämt om sig själv hur det är att inte vara tjugo och skitsnygg längre, bettskenan och inte kunna läsa utan glasögon. Hon säger att det är lite motsatsen till Facebook där allt som folk lägger upp ska vara så himla perfekt.

Till vardags arbetar hon på Stanstorpsskolan. Sandra Westin har uppträtt med bl.a. Babben Larsson, Johan Glans, David Batra, Lena Frisk m.fl. En del har kanske sett henne i SVT:s ”Gokväll”. Ikväll uppträder hon på hemmaplan!

TORSDAGEN DEN 28 MARS 2019 KL. 19.00
Lokal: S:t Staffans församlingsgård
Biljettpris: Gratis för medlemmar.
Ej medlem: 100:-, ungdom:50:-


Med ögon känsliga för allt – en berättelse om Barbro Hörberg

Medverkande: Anna Döbling och ackompanjatör

Barbro Hörberg var en av Sveriges mest älskade visartister när hon gick bort i april 1976, endast 43 år gammal. Då hade hon hunnit sjunga sig in i svenska folkets hjärtan med visor som ”Med ögon känsliga för grönt”, ”Gamla älskade barn” och ”Sommarö”.

Föreställningen ”Med ögon känsliga för allt” är en hyllning till hennes sångskrivargärning, och samtidigt en berättelse om henne själv – och om att vara människa.

FREDAGEN DEN 12 APRIL 2019 KL. 19.00
Lokal
: Vesum ( f d hörsalen i gamla biblioteket)
Biljettpris: 180:-, ej medlem: 230:-, ungdom: 50:-


Teaterbussen går till Malmö Opera och musikalen Matilda the Musical

Söndagen den 28 april 2019 kl. 14.30

Nu kommer West-End-succén till Malmö Opera! Denna musikal, som är baserad på en bok av Roald Dahl, fick inte mindre än 7 Oliver Awards 2012 och det var världsrekord då!

Matilda är en exceptionellt intelligent bokslukande flicka som får en vän i den snälla bibliotekarien Mrs Phelps som spelas av Marianne Mörck. Matilda finner sig inte i orättvisor och när hon inser att hon har övernaturliga krafter så…

Förutom många barn medverkar även bl.a. Åsa Fång och Oscar Pierrou Lindén.

Söndagen den 28 april 2019 
Bussen avgår kl. 14.30 från parkeringen vid f.d. järnvägsstationen. Kom i god tid!
Föreställningen börjar kl. 16.00 och varar ca 2 timmar.
Biljettpris: Biljettpris inklusive resa: 600:-

Hösten 2018

Kickoff med Rickard Söderberg

När repertoaren för säsongen 2018–2019  presenteras ute i Skåne görs det med besked. Den färgstarke tenoren Rickard Söderberg är känd för att inte skräda vare sig ord eller ton, och han kommer att ta sig an spelprogrammet, såväl i det stora operahuset i Malmö som turnéuppsättningarna, på sitt eget högst personliga sätt.

Vi vågar utlova en förtrollande kväll i musikteaterkonstens tecken, med musikaliska smakprov och vägledning, magi och upplysning, klara besked och försiktiga underrättelser. Allt i sällskap med denna mångsidiga stjärna.


Petra Kvist tolkar Monica Z

Petra Kvist var hos oss för två år sedan med den bejublade föreställningen om Edith Piaf! Petra har turnerat i Sverige och utomlands med konserter och föreställningar som t.ex. ”Piaf – sången som liv”, ”Lady Day – en föreställning om Billie Holiday” och ”Sjung vackert om kärlek ändå”. Hon har fått strålande recensioner.

Monica Z var en av våra mest mångsidiga och folkkära artister. Hon verkade som jazzsångerska, skådespelerska och revyartist och visade att det går alldeles utmärkt att sjunga jazz på svenska. Hon sjöng sånger i översättningar av våra finaste textförfattare såsom Beppe Wolgers, Povel Ramel och Hasse & Tage och spelade med våra främsta musiker bl.a. Arne Domnerus, Georg Riedel och Jan Johansson.


Jazzcafé med New Sunny Side Ramblers

Vad passar bättre som inledning på helgen än härligt sprittande musik med detta sexmannaband som spelar amerikansk folkmusik med stor entusiasm! De lirar blues, bluegrass, country, hillbilly och americana i en skön mix.

Det är ingen direkt hemlighet att dessa glada spelmän är omåttligt förtjusta i den nästan bortglömda konsten att sjunga trestämmigt!

I bandet ingår: Mac Robertson, gitarr/sång, Jörgen Carlsson, mandolin/sång, Ingvar Holmkvist, banjo, Tommy ”Tompa” Sörensen, bas, Ulf ”Proffis” Oljehed, resonatorgitarr och Stefan Danielsson, gitarr/sång.


Inspirationskväll inför Carmen med Lars Walldov


Fyrtio år efter döden med Michael & Thomas Segerström d.v.s. Tidningsteatern

Ett fyrtio år gammalt mord är fortfarande inte uppklarat, bröder skyller på varandra!

Tidningsteatern började sina härjningar på den svenska teaterscenen i början på 1970-talet och gjorde snabbt succé med sina samtidssatiriska revyer under mottot: ”En blöt näsa i stort som smått där det händer nått”. De gjorde flera bejublade musikföreställningar med  Hoola Bandoola Band. Sedan följde radio- och TV-serier. Sedan gick bröderna Michael & Thomas Segerström skilda vägar. Vad hände? Kan de verkligen hålla sams? Tveksamt, med barndomen i backspegeln, skilda livsöden och olika livsåskådningar. Nu är bröderna tillbaka med en nyproducerad pjäs med galenskap, sketcher, humor och en stor portion allvar. Och i övrigt allt som önskas…


Carmen – en opera om passionerad kärlek och våld i nära relationer

Den frihetsälskande Carmen möter den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och blir kriminell. När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne. Carmen är världens mest spelade opera med sina berömda musikstycken. Nu kommer Malmö Opera till Staffanstorp med denna turnéversion av Carmen.

Carmen tolkas av den prisade mezzosopranen Emma Sventelius, född och uppvuxen i Lund. Benjamin de Murashkin har gjort den musikaliska bearbetningen vars framförande leds av kapellmästaren och ackordeonisten Ida Løvli Hidle. En föreställning även för dig som ännu inte vet om att du gillar opera!


Våren 2018

Nu är det gott att leva

Visor, dikter och berättelser av och om Olle Adolphson med Åsa Johansson och Johan Ludvig Rask.

Åsa och Johan presenterar Olle Adolphsons visor och dikter på ett lekfullt sätt, men med allvar och ömsinthet. Genom egna nurliga arrangemang får visorna nytt liv och artisterna får med sig åhörarna på en finstämd resa genom genom Olle Adolphsons liv och diktning.


Grus i dojjan

Christer “Krutte” Hedberg startade bandet tillsammans med Lennart “Helge” Hansson, Mats Henning och Arne Wirén. Bandet, som spelar folkmusik med influenser av schlager- och dansbandsmusik, hade sin första spelning 1970 på restaurang Bullen i Malmö. Bandet spelade även på den första folkfesten i Malmö 1971 och spelar fortfarande under kräftskivan på Malmöfestivalens första dag.

Bandet hade en klar koppling till proggrörelsen, även om bandet aldrig har haft några politiska texter. Bandet har också gett ut nio musikalbum.


 Jazzcafé med South Side Jazzmen

South Side Jazzmen spelar dansbar gladjazz som den spelades på skoldanserna på 50- och 60-talen. Deras målsättning är att spela gladjazz som roar publiken. Missa inte denna trevliga musikupplevelse i mysiga och intima cafeterian på S:t Staffans församlingsgård!


Årsmöte och Taubekören i Skåne!

Taubesällskapet i Skåne tar tillvara den konstskatt som Astri och Evert Taube lämnade e er sig. Strax över 35 sångare i fyra stämmor (kan bli 8-stämmig) framför Evert Taubes visskatt med körledare och musiker. Evert Taube förknippas ofta med sommaren och finns det ett bättre sätt att starta våren på än att lyssna på hans visor, sjungna med glädje och lust?!
Taubekören underhåller cirka en timma, därefter hålls årsmöte.


Lill Lindfors i Hyby kyrka

Fotograf: Maria Östlin
Fotograf: Maria Östlin

Lill Lindfors är en av våra mest mångfacetterade och folkkära artister. Som sångerska har hon klätt väggarna med ett otal guldskivor, och hennes TV-shower har fått Montreux-rosor. Hon har producerat flera One Woman Shows, skrivit barnböcker, medverkat i revyer, musikaler, filmer och teaterpjäser. 1998 blev hon utnämnd till svensk UNICEF-ambassadör då hon har ett brinnande engagemang för utsatta barn och flickors utbildning i världen.

Lills artisteri är genomlyst av sångglädje och musikalitet. Med sin värme, generositet och humor har hon genom åren skapat en publikkontakt som är unik. Lills framträdanden är präglade av frihet, lek, ödmjukhet och glädje, allt med en stark vilja till förnyelse.


2017

Spelman på taket

Den klassiska musikalen med klezmerinspirerad musik, Spelman på taket med Philip Zandén som den fattige mjölkutkörare Tevje.

Spelman på taket

Sinatra and friends

Sinatra and others

Tenore Amore underhåller med mycket nostalgi och musik från Frankie Blue Eyes, The Rat Packs sånger från en tid av mintfärgade cabrioleter.


Predikaren och jag

Predikaren å jag

Vad får människan ut av all sin möda under solen? Carina Molander har skrivit pjäsen och spelar både Predikaren och föreställningens jag. Det blir sång och musik, underfundigheter och humor på fullt allvar för ungdomar och vuxna – gärna tillsammans, om hur vi tillbringar vi vår blixtvisit på jorden.

Det blir en hisnande sprallallvarlig med tusenåriga oändliga frågor och i bästa fall meningsfull musikalisk svängom. Får vi lov?

SÖNDAG 22 OKTOBER 2017 kl. 16.00
Lokal: S:t Staffans Församlingsgård
Arr: Staffanstorps Teaterförening i samarbete med S:t Staffans församling.
Pris: Medlem 130:- , Ungdom 50:- Ej medlem 190:- (Priserna är inkl. serviceavgift och bokas via Tickster.)


lars_walldov

Föreläsning med Lars Walldov

Madame Butterfly av Giacomo Puccini är ett av operalitteraturens mest populära och spelade verk. Passa på och ta del av Lars Walldovs berättelse om verkets litterära bakgrund, tillkomst, fiasko och slutgiltiga seger.

MÅNDAGEN 13 NOVEMBER 2017 kl.19.00


Madame Butterfly

Madame Butterfly

Madame Butterfly av Giacomo Puccini är ett av operalitteraturens mest populära och spelade verk. När den amerikanske löjtnanten Pinkerton är på permission i Nagasaki blir han förtjust i den unga geishan Cio-Cio-San kallad Butterfly. Han vill bara roa sig, men för att inte förstöra hennes rykte gifter han sig med henne på japanska. Butterfly tar äktenskapet på största allvar. Hon konverterar till kristendomen och förskjuts av sin familj. Pinkerton återvänder till USA och Butterfly väntar troget på honom i tre år, tillsammans med deras lille son. När Pinkerton äntligen återvänder, är det i sällskap med sin amerikanska fru Kate. När sanningen går upp för Butterfly överlämnar hon barnet till Kate och tar sitt liv.


Femtio, frånskild och förvånad.
– En humoristisk föreställning om livet i medelåldern.

Martin Svensson

 Femtio, frånskild och förvånad är Martin Svenssons helaftonsföreställning om livet i medelåldern, om hur man hanterar det faktum att livet tog en helt oväntad vändning och vad man gör när man inser att ”den där femtioåringen…det är JAG!” Det är en intelligent, inkännande, varm, mänsklig och vansinnigt rolig humorföreställning som består av standuptexter, funderingar och sånger om livet. En föreställning fylld av igenkänning och skratt men med en allvarlig botten.


Kickoff med Sara Lehman

När repertoaren för Malmö Opera för säsongen 2017 –2018 presenteras i Skåne, görs det med besked. Sara Lehman är årets Opera-ambassadör och presenterar såväl spelprogrammet i det stora operahuset i Malmö som turnéuppsättningarna, på sitt alldeles egna sätt. Vi vågar utlova 45 minuter fyllda av information, kuriosa, komik och massor med musik.

Sara Lehman

Sara debuterade 10 år gammal som Lill-Märta i Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan. Efter utbildning vid Balettakademien i Göteborg har hon medverkat i föreställningar som Crazy for you, Shrek, Me and my girl, Grease, Vita hästen, Hagmans konditori, The producers med flera och turnerat med sin egen föreställning Visor till morfar samt medverkat i film och tv-produktioner. På Malmö Opera har vi tidigare kunnat se henne i Evita, American Idiot, Top Hat, Billy Elliot och senast Kinky Boots. I Tänk om spelar hon rollen som Anne. 


Hemlängtan med Romeo & Julia-kören

Hemlängtan

”Man förstår inte mycket vad det vill säga att lämna hemmet, och bege sig till ett främmande land för att där bli en flykting.” Så står det i ett av de många autentiska emigrantbrev som uppmärksammas i Romeo & Julia Körens föreställning. Romeo & Julia Kören tar med oss på ett besök i Kristinas och Karl-Oskars musikaliska samtid. Musiken speglar det arv som svenskarna tog med sig från Sverige och den kultur de mötte i det nya landet. Riktiga brev från utflyttade svenskar skildrar spänningen i att söka nya liv i Amerika men också hur det kändes att aldrig kunna vända tillbaka till moderlandet.

SÖNDAGEN den 29 januari 2017 kl.16.00
Lokal: S.t Staffans Församlingsgård

_________________________________________________________________

Vi möts igen!
– operett och musikal – kavalkad med minnen, sång och musik

Vi möts igen!

Elisabeth Assarson-Marsh
Föddes utanför Ljungbyhed.
Hon valde den udda banan att ägna sig åt teater, sång och musik, något ingen i släkten sysslat med förut. Hennes repertoar omfattar opera, romanser, operett, kyrkomusik, visor och sånger av modernt snitt.

Björn Forsberg
Under sina mer än 50 år i Thalias tjänst har Björn till största delen ägnat sig åt klassisk operett även om han också spelat dramatisk teater och musikal.

SÖNDAGEN den 12 februari 2017 kl.16.00
Lokal: Bibliotekets hörsal
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening
Speltid: 2 x40 min och 30 min paus.

_________________________________________________________________

Double O’Seven Jazzband

jazzband

Förra gången Double O’Seven Jazzband var i Staffanstorp
drog de fullt hus till konsthallen. Då var det svårt att sitta still när bandet drog igång Blueberry hill, Dinah, Down by the riverside och många andra godbitar. När Double O’Seven Jazzband avslutade med We’ll meet again instämde hela publiken.

FREDAGEN 3 mars 2017 kl. 19.00
Lokal: Konsthallen.
Arr: Staffanstorps Teaterförening samt Kultur o Fritid
Pris: Medlem 100:- , Ungdom 50:- Ej medlem 150:- + adm. avgift 10 kr.

 _________________________________________________________________

Årsmöte och Berndt Hammarlund

Årsmöte och underhållning

Berndt sjunger och framträder med det mesta ur den svenska visskatten. Han skriver också en del visor och har tonsatt andras texter.  Berndt har varit flitig gäst i radio och spelat på många festivaler.
Berndt underhåller cirka en timma, därefter hålls teaterföreningens årsmöte.

_________________________________________________________________

lars_walldovFöreläsning med Lars Walldov

Föreläsning om den nyskrivna
musikalen om Göthe och Karl
Gerhard som spelas på Hagalidskolan
den 28 april.

_________________________________________________________________

Jag blir nog aldrig bjuden dit igen

Jag blir nog aldrig bjuden dit igen

I musikalen Jag blir nog aldrig bjuden dit igen skildras revykungen genom sekreteraren och kärlekspartnern Göthe Ericssons minnen.
Göthe renskriver Karl Gerhards dagböcker och minns deras kärlekshistoria. Den fick pågå i det fördolda, homosexuella relationer var inte tillåtna. Efter att de glidit isär var Göthe fortsatt engagerad i Karl Gerhards artistliv och som förälder till adoptivdottern Fatima.
I musikalen upplevs en sista festkväll där revyprimadonnor, älskare och ex-fruar firar med estradören. Han är en entertainer som är rädd att bli bortglömd och vännen Göthe förväntas, som alltid, ställa upp.

FREDAGEN den 28 april kl. 19.00
Lokal: Hagalidskolan, Staffanstorp
Speltid: 2 timmar inklusive paus
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening och Kultur o Fritid
_________________________________________________________________

Dinos orkester – Musikpicnick med allsång

Dan och Eva Svensson
Dan och Eva Svensson

SÖNDAGEN den 14 maj kl.15.00
Lokal: Bibliotekets hörsal
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening
Biljettpris: Medlem: 90:- Ungdom: 50:- Ej medlem: 140:- + adm. avgift 10 kr.
Begränsat antal platser.

_________________________________________________________________

9 oktober: Beatleskonsert på Ystads stadsteater

Det finns önskemål från våra medlemmar att besöka den anrika teatern i Ystad.
Söndagen den 9 oktober åker vi till Ystad för att lyssna till Romele Blåsorkester under ledning av Jeanette Eliasson Dahl

_________________________________________________________________

När vi va pågar – Musik, minnen och nostalgi från 50, 60, och 70-talet

tommy_juth

Lasse Berggrensson och Tommy Juth bjuder på ett nostalgiskt minnesprogram med musikaliska tillbakablickar från deras ”påga-tid” i Malmö och Världen. Underhållning fylld med humor, anekdoter, sång och musik från hela deras uppväxt. Dessutom ett och annat avslöjande om Tommy eller Lasse. Kom och sjung och minns 50-60- och 70-talet. Garanterat hög igenkänningsfaktor.


Söndag den 18 september kl. 16.00 i S:t Staffans församlingsgård

Arrangör: Staffanstorps Teaterförening.
Speltid: 2 timmar inklusive paus
Biljettpris: Medlem 180:- Ej medlem 230:- Ungdom 50:-

_________________________________________________________________

Kickoff – en presentation av Malmö Operas repertoar säsongen 2016/17

rickard_soderberg

När repertoaren för Malmö Opera för säsongen 2016 –2017 presenteras, görs det med besked. Rickard Söderberg är känd för att inte skräda vare sig i ord eller sång. Han tar sig an såväl spelprogrammet i det stora operahuset i Malmö som turnéuppsättningarna, på sitt alldeles egna sätt. Vi vågar utlova en förtrollande kväll i musikteaterkonstens tecken med musikaliska smakprov och vägledning, magi och upplysning, klara besked och försiktiga underrättelser.

Söndag den 25 september kl.19.00 i Konsthallen
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening tillsammans med Kultur och Fritid.
Biljettpris: 50:-

_________________________________________________________________

Alice eller konsten att flytta en mamma

alice

   Alice! Med aptit på livet! Maken Henry sedan fyrtio år, har nyligen kastat in handduken, men vad är det för hemligheter han har lämnat efter sig? Hemligheter som Alice börjar nysta i… Samtidigt vill dotter och dotterdotter lirka in henne på hemmet. Men, se det vill inte Alice, hon har helt andra planer.
En varm feel good-komedi med underfundig humor, igenkänning och ett uns av vemod.
Följ Alice när hon kryssar mellan lömska österrikare och intriganta barn och barnbarn. Och vem i hela friden är Angelo?!?
Om tre generationer kvinnor som alla var och en på sitt sätt, kämpar för att få ihop vardagen och om tiden i livet när vi inte längre får bestämma över oss själva.

Fredag den 28 oktober kl. 19.00
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening
Speltid: 2 timmar inklusive paus
Lokal: S:t Staffans församlingsgård
Biljettpris: Medlem 150:- Ej medlem 200:- Ungdom 50:-

 _________________________________________________________________

Edith Piaf – Sången som liv

piaf

I föreställningen vävs berättelsen om Edith Piaf:s fantastiska liv – från de fattiga gatorna i Paris till de stora scenerna över hela världen – samman med hennes mest älskade sånger.
Sångerna framförs både på svenska och franska.
Edith Piaf’s sånger och märkliga liv fascinerar. Förutom att hon förmedlar en smärtsam längtan finns hos henne ett mod att bevara det vackra, poesin och kärleken i livet. Ulla Lundqvist har skrivit romanen Piaf – Sången som liv, som föreställningen bygger på. Hon säger själv: ”Artisten Edith Piaf fyllde som ingen annan min ungdom med en säregen blandning av stilla vemod och extatisk livsbejakelse.”
Föreställningen har turnerat i Sverige och spelats i Helsingfors, i San Francisco och San Diego, på Cypern och på olika scener i Stockholm. Publikens respons har varit fantastisk, från såväl den yngre som den äldre generationen.

”Omöjligt att inte bli berörd av Petra Kvist som Edith Piaf”
Karlskoga Tidning
”Publiken sitter andaktsfull”
Svenska Dagbladet
”Jag har aldrig hört en känsligare och mer levande Piaf-tolkning”
Barometern
”Högklassigt artisteri”
Katrineholmskuriren
”Petra Kvist gör Edith Piafs sånger till sina egna och får dem att glöda på nytt”
Barometern

Söndag den 20 november kl. 16.00
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening
Speltid: 2 timmar inklusive paus
Lokal: S:t Staffans församlingsgård
Biljettpris: Medlem 150:- Ej medlem 200:- Ungdom 50:-

_________________________________________________________________

Danne Stråhed

Danne Stråhed
TISDAG den 3 maj kl.19.00

Enklare pausservering. Beställs i samband med biljettbokning.

Lokal: S:t Staffans församlingsgård
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening
Speltid: 45 + 45 och 20 minuters paus
Biljettpris: Medlem: 180:- Ej medlem: 230:- Ungdom: 50:-


ramslif

Greve Moltke av Säfstaholm – En folklivsskildring från förr!
SÖNDAG den 17 april kl. 16.00

Berättelsen om greven på Säfstaholm som på ålderns höst hamnar på ett ålderdomshem och tar med sig husa och betjänt till hemmet.
Föreståndaren är en stark kvinna och det blir en hel del förväxlingar på hemmet med föreståndaren, greven och grevens personal.

Ramslif framför folklivsskildringar från förr och fick Tomelillas kulturpris 2007.

——————————————————————————

Årsmöte och Staffanstorps musikskolas storband

Årsmöte med Staffanstorps musikskola
TORSDAG den 17 mars kl.19.00
Lokal: S:t Staffans församlingsgård
Först spelar Staffanstorps musikskolas Storband 45 minuter

Därefter årsmöte då det är gratis fika.
Biljettpris: Medlem: gratis Ej medlem: 100:- Ungdom: 25:-
_______________________________________________________________________

Öresundsbrokigt

”Öresundsbrokigt”
LÖRDAG den 7 februari kl.17.00
Dansk/Svenska ord och ton – artisten Ulla ”Sniff” Neumann blandar friskt med populära sånger, swing, visor och bossa på olika språk.
Lokal: Bibliotekets hörsal
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening samt Kultur och Fritid
Speltid: 2 x40 min och 20 min paus.
Biljettpris: Medlem: 120:- Ej medlem: 170:- Ungdom: 50:-
______________________________________________________

Den osynliga väggen

LÖRDAG 16 JANUARI KL 16.00
Den osynliga väggen
är en underbart gripande,rik och myllrande barndomsskildring av en judisk familj i England vid tiden kring första världskriget. Det var en sensationell debut av den då 96 -årige Harry Bernstein som med boken levandegör en svunnen tid och miljö, som han i hela sitt vuxna liv i tankarna återvänt till. Han skriver med värme och utan sentimentalitet om svår fattigdom,inskränkt religiositet och kärlek.

Föreställningen består av målande uppläsning från centrala partier av romanen, varvat med berättande om såväl boken, som ett personligt möte med den åldrande författaren i New York, inramat av specialskriven kletzmer-inspirerad musik.