Historik

Här kan du läsa om de föreställningar och konserter som har varit. Det är rätt mycket vi har hunnit med!

Nu är det gott att leva

Visor, dikter och berättelser av och om Olle Adolphson med Åsa Johansson och Johan Ludvig Rask.

Åsa och Johan presenterar Olle Adolphsons visor och dikter på ett lekfullt sätt, men med allvar och ömsinthet. Genom egna nurliga arrangemang får visorna nytt liv och artisterna får med sig åhörarna på en finstämd resa genom genom Olle Adolphsons liv och diktning.

SÖNDAG 14 JANUARI 2018 kl. 15.00
Arr: Staffanstorps Teaterförening

 


Grus i dojjan

Christer “Krutte” Hedberg startade bandet tillsammans med Lennart “Helge” Hansson, Mats Henning och Arne Wirén. Bandet, som spelar folkmusik med influenser av schlager- och dansbandsmusik, hade sin första spelning 1970 på restaurang Bullen i Malmö. Bandet spelade även på den första folkfesten i Malmö 1971 och spelar fortfarande under kräftskivan på Malmöfestivalens första dag.

Bandet hade en klar koppling till proggrörelsen, även om bandet aldrig har haft några politiska texter. Bandet har också gett ut nio musikalbum.

SÖNDAG 28 JANUARI 2018 kl. 15.00
Arr: Staffanstorps Teaterförening

 


 Jazzcafé med South Side Jazzmen

South Side Jazzmen spelar dansbar gladjazz som den spelades på skoldanserna på 50- och 60-talen. Deras målsättning är att spela gladjazz som roar publiken. Missa inte denna trevliga musikupplevelse i mysiga och intima cafeterian på S:t Staffans församlingsgård!

FREDAGEN 9 MARS 2018 kl.19.00
Arr: Staffanstorps teaterförening


Årsmöte och Taubekören i Skåne!

Taubesällskapet i Skåne tar tillvara den konstskatt som Astri och Evert Taube lämnade e er sig. Strax över 35 sångare i fyra stämmor (kan bli 8-stämmig) framför Evert Taubes visskatt med körledare och musiker. Evert Taube förknippas ofta med sommaren och finns det ett bättre sätt att starta våren på än att lyssna på hans visor, sjungna med glädje och lust?!
Taubekören underhåller cirka en timma, därefter hålls årsmöte.

TORSDAG 22 MARS kl.19.00
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening


Lill Lindfors i Hyby kyrka

Fotograf: Maria Östlin
Fotograf: Maria Östlin

Lill Lindfors är en av våra mest mångfacetterade och folkkära artister. Som sångerska har hon klätt väggarna med ett otal guldskivor, och hennes TV-shower har fått Montreux-rosor. Hon har producerat flera One Woman Shows, skrivit barnböcker, medverkat i revyer, musikaler, filmer och teaterpjäser. 1998 blev hon utnämnd till svensk UNICEF-ambassadör då hon har ett brinnande engagemang för utsatta barn och flickors utbildning i världen.

Lills artisteri är genomlyst av sångglädje och musikalitet. Med sin värme, generositet och humor har hon genom åren skapat en publikkontakt som är unik. Lills framträdanden är präglade av frihet, lek, ödmjukhet och glädje, allt med en stark vilja till förnyelse.

SÖNDAG 15 APRIL 2018 kl. 16.00
Lokal: Hyby kyrka
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening


Höstens teaterresa 8 november 2017

Spelman på taket

Den klassiska musikalen med klezmerinspirerad musik, Spelman på taket med Philip Zandén som den fattige mjölkutkörare Tevje.

Spelman på taket

Enklare pausservering

Buss avgår från Järnvägskrogen onsdagen den 8 november kl. 17.45. Biljettpris: 625:- inklusive buss.
Lista finns på Folkets Hus och hos biljettombuden.


Sinatra and friends

Sinatra and others

Tenore Amore underhåller med mycket nostalgi och musik från Frankie Blue Eyes, The Rat Packs sånger från en tid av mintfärgade cabrioleter.

SÖNDAG 8 OKTOBER 2017 kl. 16.00
Lokal: Konsthallen
Arr: Staffanstorps Teaterförening i samarbete med Kultur o Fritid
Pris: Medlem 160:- , Ungdom 50:- Ej medlem 220:-

 _________________________________________________________________

Predikaren och jag

Vad får människan ut av all sin möda under solen? Carina Molander har skrivit pjäsen och spelar både Predikaren och föreställningens jag. Det blir sång ochPredikaren å jag musik, underfundigheter och humor på fullt allvar för ungdomar och vuxna – gärna tillsammans, om hur vi tillbringar vi vår blixtvisit på jorden.

Det blir en hisnande sprallallvarlig med tusenåriga oändliga frågor och i bästa fall meningsfull musikalisk svängom. Får vi lov?

SÖNDAG 22 OKTOBER 2017 kl. 16.00
Lokal: S:t Staffans Församlingsgård
Arr: Staffanstorps Teaterförening i samarbete med S:t Staffans församling.
Pris: Medlem 130:- , Ungdom 50:- Ej medlem 190:- (Priserna är inkl. serviceavgift och bokas via Tickster.)


lars_walldovFöreläsning med Lars Walldov

Madame Butterfly av Giacomo Puccini är ett av operalitteraturens mest populära och spelade verk. Passa på och ta del av Lars Walldovs berättelse om verkets litterära bakgrund, tillkomst, fiasko och slutgiltiga seger.

MÅNDAGEN 13 NOVEMBER 2017 kl.19.00
Lokal: Hörsalen
Arr: Staffanstorps teaterförening och Kultur o Fritid
Pris: Fri entré. Ingen förhandsbokning behövs.


Madame Butterfly

Madame ButterflyMadame Butterfly av Giacomo Puccini är ett av operalitteraturens mest populära och spelade verk. När den amerikanske löjtnanten Pinkerton är på permission i Nagasaki blir han förtjust i den unga geishan Cio-Cio-San kallad Butterfly. Han vill bara roa sig, men för att inte förstöra hennes rykte gifter han sig med henne på japanska. Butterfly tar äktenskapet på största allvar. Hon konverterar till kristendomen och förskjuts av sin familj. Pinkerton återvänder till USA och Butterfly väntar troget på honom i tre år, tillsammans med deras lille son. När Pinkerton äntligen återvänder, är det i sällskap med sin amerikanska fru Kate. När sanningen går upp för Butterfly överlämnar hon barnet till Kate och tar sitt liv.Enklare pausservering

LÖRDAG 25 NOVEMBER kl.18.00
Lokal: Hagalidskolan
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening i samarbete med Kultur och Fritid.
Biljettpris: 190:-. Ej medlem 250:- Ungdomar 50:- _________________________________________________________________

Femtio, frånskild och förvånad.
– En humoristisk föreställning om livet i medelåldern.

Martin Svensson Femtio, frånskild och förvånad är Martin Svenssons helaftonsföreställning om livet i medelåldern, om hur man hanterar det faktum att livet tog en helt oväntad vändning och vad man gör när man inser att ”den där femtioåringen…det är JAG!” Det är en intelligent, inkännande, varm, mänsklig och vansinnigt rolig humorföreställning som består av standuptexter, funderingar och sånger om livet. En föreställning fylld av igenkänning och skratt men med en allvarlig botten.

SÖNDAG 24 september kl.16.00
Lokal: S:t Staffans Församlingsgård
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening
Biljettpris: 160:-. Ej medlem 220:- Ungdomar 50:-


Kickoff med Sara Lehman

När repertoaren för Malmö Opera för säsongen 2017 –2018 presenteras i Skåne, görs det med besked. Sara Lehman är årets Opera-ambassadör och presenterar såväl spelprogrammet i det stora operahuset i Malmö som turnéuppsättningarna, på sitt alldeles egna sätt. Vi vågar utlova 45 minuter fyllda av information, kuriosa, komik och massor med musik.

Sara debuSara Lehmanterade 10 år gammal som Lill-Märta i Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan. Efter utbildning vid Balettakademien i Göteborg har hon medverkat i föreställningar som Crazy for you, Shrek, Me and my girl, Grease, Vita hästen, Hagmans konditori, The producers med flera och turnerat med sin egen föreställning Visor till morfar samt medverkat i film och tv-produktioner. På Malmö Opera har vi tidigare kunnat se henne i Evita, American Idiot, Top Hat, Billy Elliot och senast Kinky Boots. I Tänk om spelar hon rollen som Anne. 

ONSDAGEN den 13 september 2017 kl.19.30
Lokal: Konsthallen
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening i samarbete med Kultur och Fritid.
Speltid: Cirka 1 timme (Ej paus)
Biljettpris: Fri entré. Biljetter kan hämtas på Staffanstorps bibliotek från och med 21 augusti.


Hemlängtan med Romeo & Julia-kören

Hemlängtan ”Man förstår inte mycket vad det vill säga att lämna hemmet, och bege sig till ett främmande land för att där bli en flykting.” Så står det i ett av de många autentiska emigrantbrev som uppmärksammas i Romeo & Julia Körens föreställning. Romeo & Julia Kören tar med oss på ett besök i Kristinas och Karl-Oskars musikaliska samtid. Musiken speglar det arv som svenskarna tog med sig från Sverige och den kultur de mötte i det nya landet. Riktiga brev från utflyttade svenskar skildrar spänningen i att söka nya liv i Amerika men också hur det kändes att aldrig kunna vända tillbaka till moderlandet.

SÖNDAGEN den 29 januari 2017 kl.16.00
Lokal: S.t Staffans Församlingsgård
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening i samarbete med S.t Staffans Församling Speltid: Cirka 1 timme (Ej paus)
_________________________________________________________________

Vi möts igen!
– operett och musikal – kavalkad med minnen, sång och musik

Vi möts igen!Elisabeth Assarson-Marsh
Föddes utanför Ljungbyhed.
Hon valde den udda banan att ägna sig åt teater, sång och musik, något ingen i släkten sysslat med förut. Hennes repertoar omfattar opera, romanser, operett, kyrkomusik, visor och sånger av modernt snitt.

Björn Forsberg
Under sina mer än 50 år i Thalias tjänst har Björn till största delen ägnat sig åt klassisk operett även om han också spelat dramatisk teater och musikal.

SÖNDAGEN den 12 februari 2017 kl.16.00
Lokal: Bibliotekets hörsal
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening
Speltid: 2 x40 min och 30 min paus.

_________________________________________________________________

Double O’Seven Jazzband

jazzbandFörra gången Double O’Seven Jazzband var i Staffanstorp
drog de fullt hus till konsthallen. Då var det svårt att sitta still när bandet drog igång Blueberry hill, Dinah, Down by the riverside och många andra godbitar. När Double O’Seven Jazzband avslutade med We’ll meet again instämde hela publiken.

FREDAGEN 3 mars 2017 kl. 19.00
Lokal: Konsthallen.
Arr: Staffanstorps Teaterförening samt Kultur o Fritid
Pris: Medlem 100:- , Ungdom 50:- Ej medlem 150:- + adm. avgift 10 kr.

 _________________________________________________________________

Årsmöte och Berndt Hammarlund

Årsmöte och underhållningBerndt sjunger och framträder med det mesta ur den svenska visskatten. Han skriver också en del visor och har tonsatt andras texter.  Berndt har varit flitig gäst i radio och spelat på många festivaler.
Berndt underhåller cirka en timma, därefter hålls teaterföreningens årsmöte.

TORSDAGEN den 30 mars 2017 kl. 19.00
Lokal: S:t Staffans församlingsgård

_________________________________________________________________

lars_walldovFöreläsning med Lars Walldov

Föreläsning om den nyskrivna
musikalen om Göthe och Karl
Gerhard som spelas på Hagalidskolan
den 28 april.

TISDAGEN den 18 april kl.19.00
Lokal: Staffanstorps biblioteks hörsal.
Fri entré

_________________________________________________________________

Jag blir nog aldrig bjuden dit igen

Jag blir nog aldrig bjuden dit igenI musikalen Jag blir nog aldrig bjuden dit igen skildras revykungen genom sekreteraren och kärlekspartnern Göthe Ericssons minnen.
Göthe renskriver Karl Gerhards dagböcker och minns deras kärlekshistoria. Den fick pågå i det fördolda, homosexuella relationer var inte tillåtna. Efter att de glidit isär var Göthe fortsatt engagerad i Karl Gerhards artistliv och som förälder till adoptivdottern Fatima.
I musikalen upplevs en sista festkväll där revyprimadonnor, älskare och ex-fruar firar med estradören. Han är en entertainer som är rädd att bli bortglömd och vännen Göthe förväntas, som alltid, ställa upp.

FREDAGEN den 28 april kl. 19.00
Lokal: Hagalidskolan, Staffanstorp
Speltid: 2 timmar inklusive paus
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening och Kultur o Fritid
_________________________________________________________________

Dinos orkester – Musikpicnick med allsång

Dan och Eva Svensson
Dan och Eva Svensson

SÖNDAGEN den 14 maj kl.15.00
Lokal: Bibliotekets hörsal
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening
Biljettpris: Medlem: 90:- Ungdom: 50:- Ej medlem: 140:- + adm. avgift 10 kr.
Begränsat antal platser.

_________________________________________________________________

9 oktober: Beatleskonsert på Ystads stadsteater

Det finns önskemål från våra medlemmar att besöka den anrika teatern i Ystad.
Söndagen den 9 oktober åker vi till Ystad för att lyssna till Romele Blåsorkester under ledning av Jeanette Eliasson Dahl

_________________________________________________________________

När vi va pågar – Musik, minnen och nostalgi från 50, 60, och 70-talet

tommy_juthLasse Berggrensson och Tommy Juth bjuder på ett nostalgiskt minnesprogram med musikaliska tillbakablickar från deras ”påga-tid” i Malmö och Världen. Underhållning fylld med humor, anekdoter, sång och musik från hela deras uppväxt. Dessutom ett och annat avslöjande om Tommy eller Lasse. Kom och sjung och minns 50-60- och 70-talet. Garanterat hög igenkänningsfaktor.


Söndag den 18 september kl. 16.00 i S:t Staffans församlingsgård

Arrangör: Staffanstorps Teaterförening.
Speltid: 2 timmar inklusive paus
Biljettpris: Medlem 180:- Ej medlem 230:- Ungdom 50:-

_________________________________________________________________

Kickoff – en presentation av Malmö Operas repertoar säsongen 2016/17

rickard_soderbergNär repertoaren för Malmö Opera för säsongen 2016 –2017 presenteras, görs det med besked. Rickard Söderberg är känd för att inte skräda vare sig i ord eller sång. Han tar sig an såväl spelprogrammet i det stora operahuset i Malmö som turnéuppsättningarna, på sitt alldeles egna sätt. Vi vågar utlova en förtrollande kväll i musikteaterkonstens tecken med musikaliska smakprov och vägledning, magi och upplysning, klara besked och försiktiga underrättelser.

Söndag den 25 september kl.19.00 i Konsthallen
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening tillsammans med Kultur och Fritid.
Biljettpris: 50:-

_________________________________________________________________

Alice eller konsten att flytta en mamma

alice   Alice! Med aptit på livet! Maken Henry sedan fyrtio år, har nyligen kastat in handduken, men vad är det för hemligheter han har lämnat efter sig? Hemligheter som Alice börjar nysta i… Samtidigt vill dotter och dotterdotter lirka in henne på hemmet. Men, se det vill inte Alice, hon har helt andra planer.
En varm feel good-komedi med underfundig humor, igenkänning och ett uns av vemod.
Följ Alice när hon kryssar mellan lömska österrikare och intriganta barn och barnbarn. Och vem i hela friden är Angelo?!?
Om tre generationer kvinnor som alla var och en på sitt sätt, kämpar för att få ihop vardagen och om tiden i livet när vi inte längre får bestämma över oss själva.

Fredag den 28 oktober kl. 19.00
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening
Speltid: 2 timmar inklusive paus
Lokal: S:t Staffans församlingsgård
Biljettpris: Medlem 150:- Ej medlem 200:- Ungdom 50:-

 _________________________________________________________________

Edith Piaf – Sången som liv

piafI föreställningen vävs berättelsen om Edith Piaf:s fantastiska liv – från de fattiga gatorna i Paris till de stora scenerna över hela världen – samman med hennes mest älskade sånger.
Sångerna framförs både på svenska och franska.
Edith Piaf’s sånger och märkliga liv fascinerar. Förutom att hon förmedlar en smärtsam längtan finns hos henne ett mod att bevara det vackra, poesin och kärleken i livet. Ulla Lundqvist har skrivit romanen Piaf – Sången som liv, som föreställningen bygger på. Hon säger själv: ”Artisten Edith Piaf fyllde som ingen annan min ungdom med en säregen blandning av stilla vemod och extatisk livsbejakelse.”
Föreställningen har turnerat i Sverige och spelats i Helsingfors, i San Francisco och San Diego, på Cypern och på olika scener i Stockholm. Publikens respons har varit fantastisk, från såväl den yngre som den äldre generationen.

”Omöjligt att inte bli berörd av Petra Kvist som Edith Piaf”
Karlskoga Tidning
”Publiken sitter andaktsfull”
Svenska Dagbladet
”Jag har aldrig hört en känsligare och mer levande Piaf-tolkning”
Barometern
”Högklassigt artisteri”
Katrineholmskuriren
”Petra Kvist gör Edith Piafs sånger till sina egna och får dem att glöda på nytt”
Barometern

Söndag den 20 november kl. 16.00
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening
Speltid: 2 timmar inklusive paus
Lokal: S:t Staffans församlingsgård
Biljettpris: Medlem 150:- Ej medlem 200:- Ungdom 50:-

_________________________________________________________________

Danne Stråhed

Danne Stråhed
TISDAG den 3 maj kl.19.00

Enklare pausservering. Beställs i samband med biljettbokning.

Lokal: S:t Staffans församlingsgård
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening
Speltid: 45 + 45 och 20 minuters paus
Biljettpris: Medlem: 180:- Ej medlem: 230:- Ungdom: 50:-


ramslifGreve Moltke av Säfstaholm – En folklivsskildring från förr!
SÖNDAG den 17 april kl. 16.00

Berättelsen om greven på Säfstaholm som på ålderns höst hamnar på ett ålderdomshem och tar med sig husa och betjänt till hemmet.
Föreståndaren är en stark kvinna och det blir en hel del förväxlingar på hemmet med föreståndaren, greven och grevens personal.

Ramslif framför folklivsskildringar från förr och fick Tomelillas kulturpris 2007.

——————————————————————————

Årsmöte och Staffanstorps musikskolas storband

Årsmöte med Staffanstorps musikskola
TORSDAG den 17 mars kl.19.00
Lokal: S:t Staffans församlingsgård
Först spelar Staffanstorps musikskolas Storband 45 minuter

Därefter årsmöte då det är gratis fika.
Biljettpris: Medlem: gratis Ej medlem: 100:- Ungdom: 25:-
_______________________________________________________________________

Öresundsbrokigt”Öresundsbrokigt”
LÖRDAG den 7 februari kl.17.00
Dansk/Svenska ord och ton – artisten Ulla ”Sniff” Neumann blandar friskt med populära sånger, swing, visor och bossa på olika språk.
Lokal: Bibliotekets hörsal
Arrangör: Staffanstorps Teaterförening samt Kultur och Fritid
Speltid: 2 x40 min och 20 min paus.
Biljettpris: Medlem: 120:- Ej medlem: 170:- Ungdom: 50:-

_______________________________________________________

Den osynliga väggenLÖRDAG 16 JANUARI KL 16.00
Den osynliga väggen
är en underbart gripande,rik och myllrande barndomsskildring av en judisk familj i England vid tiden kring första världskriget. Det var en sensationell debut av den då 96 -årige Harry Bernstein som med boken levandegör en svunnen tid och miljö, som han i hela sitt vuxna liv i tankarna återvänt till. Han skriver med värme och utan sentimentalitet om svår fattigdom,inskränkt religiositet och kärlek.

Föreställningen består av målande uppläsning från centrala partier av romanen, varvat med berättande om såväl boken, som ett personligt möte med den åldrande författaren i New York, inramat av specialskriven kletzmer-inspirerad musik.